Geliga Ular Tedung Selar Putih

GU001

Keterangan:

Geliga ular atau buntat ular atau batu ular sebenarnya ada pelbagai bentuk mengikut jenis ular. Ada yang berbentuk kristal, ada yang berbentuk seakan-akan batu keras, ada yang berbentuk gelap tetapi lut sinar bila dilalukan cahaya putih terang.  Namun begitu, geliga ular memang terkenal di alam mistik, sesuatu yang dicari dan diburu oleh penggemar dan peminatnya. 

Geliga ular ini diperolehi samada dari ular yang sedang bertarung (biasanya dua ekor ular jantan bertarung) merebut geliga tersebut atau geliga tersebut diperolehi secara mistik oleh mereka yang mempunyai kebolehan luar biasa.

Admin telah terangkan dalam pos sebelum ini, setiap sesuatu yang tuhan jadikan di dunia ini mempuyai kegunaan, manafaat yang tersendiri samada kepada manusia atau makhluk selain dari manusia. Begitu juga geliga ular ini. Mengikut maklumat yang admin perolehi, geliga ular mempunyai perbagai kebaikan dan faedah kepada sesiapa yang berjaya memperolehinya. Antara faedah dan fadhilat Geliga Ular ialah:

 • Peninding diri 
 • Penunduk, penggerun
 • Penarik pelbagai bisa terutama gigitan haiwan berbisa 
 • Penarik rezeki
Waktu malam (tanpa lampu) imej ular kelihatan jelas pada geliga.
Dari segi sintifik, semua zarah atau partikel paling kecil (atom) sesuatu objek itu sentiasa bergetar (berzikir memuji kebesaran Tuhan). Getaran zarah kecil ini menghasilkan gelombang (Electomagnetic Wave). Ada antara gelombang ini yang sesuai dan baik bagi tubuh manusia kerana dipercayai boleh menguatkan lagi gelombang positif pada tubuh manusia.  Namun begitu, ada juga gelombang yang tidak baik seperti gelombang yang dihasilkan oleh bahan atau unsur radioaktif. Walaupun gelombang yang dihasilkan oleh radioaktif tidak baik bagi tubuh badan manusia tetapi Radio aktif tetap berguna untuk menjana tenaga dan dalam industri pertahanan. Begitulah kebesaran Illahi. Tuhan telah ciptakan sesuatu itu, mesti ada sebab dan kegunaan tertentu.
Namun begitu, perlu sekali lagi admin mengingatkan pada peminat semua, pergantungan sepenuhnya kita adalah kepada Allah SWT. Tiada yang lebih berkuasa kecuali Allah semata-mata. Segala barangan tersebut hanya merupakan medium seperti Panadol yang diberi Allah kelebihan untuk menyembuhkan sakit kepala.
Untuk makluman peminat semua,  Geliga Ular Tedung Selar Putih yang admin paparkan ini adalah Geliga Ular Tedung Selar Putih asli. Ianya diperolehi secara mistik oleh rakan-rakan admin.  Admin tidak dapat memberikan sepenuhnya kegunaan geliga ini kerana telah ada perjanjian antara admin dan pemegang amanah geliga ini. Geliga ini adalah untuk dimaharkan. Barang sesiapa yang berminat, dan ingin mengetahui lebih lanjut geliga ini sila tel/sms  019-4268989.  
Saiz Fizikal:     Leper dan besar sedikit dari syiling 50 sen.

5 Comments

 1. I’m curious to find out what blog system you’re using? I’m having some small security problems with my latest website and I would like to find something more secure. Do you have any solutions?

 2. yam says:

  Tuan,adik sy ada mjumpai sejenis batu yg kami x pasti batu apakah itu..batu itu berada dicelah akar pokok dan dikerumuni beratus ratus ekor lipan..ianya berbentuk seperti kecubung dan warnanya putih sehingga unggu gelap…jika tak keberatan,boleh tuan kongsikan pada kami..

 3. pieda says:

  Salam, sy ad beli satu cincin ni,dye ckp mustika ular,sy nak tau lebih mengenao batu mustika ular..warna coklat

  • admin says:

   Mustika ular ada beberapa warna fizikalnya. Antaranya berwarna hijau dan coklat. Namun dari segi keindahan mistiknya adalah sama – untuk penjagaan diri dan penggerun.

Leave a Reply