Khasiat Buluh Perindu

Buluh perindu adalah sejenis tumbuhan yang hanya oleh ditemui di hutan-hutan tertentu di Indonesia. Buluh perindu asli hanya terdapat di hutan Bondang Puruk Cahu, Kalimantan Barat. Untuk mendapatkan buluh mistik ini, bukanlah sesuatu yang mudah. Banyak cabaran dan dugaan yang perlu di atasi sebelum seseorang itu berjaya memperolehi buluh ini. Kerana dipercayai, buluh ini dijaga oleh makhluk-makhluk tertentu.

Bentuk buluh perindu ini adalah sama seperti buluh biasa tetapi ia kelihatan kecil seperti akar kayu kecil seakan rumput kering. Buluh perindu ini juga ada pelbagai jenis. Ada yang jantan, ada yang betina Oleh kerana terlalu sukar untuk memperolehi buluh perindu ini, sudah tentulah nilai harganya terlalu tinggi apatahlagi ditambah dengan pelbagai khasiat perubatan dan sifat metafizik tumbuhan mistik ini…

BP001

Antara khasiat dan keindahan buluh perindu adalah sebagai pengasih, kewibawaan, pelaris, naik pangkat, pemikat dan lain-lain. Buluh perindu yang admin paparkan ini adalah untuk dimaharkan bagi sesiapa yang sanggup menebusnya. Nilainya RM…/ruas jari. Hubungi admin untuk dapatkan nilai maharnya.

14 Comments

 1. melissa says:

  saya ada yg segar…. hidup n selalu gak jual pd yg cari>>> 012 5556542 fb melissa nazri ada pic kat album

 2. kansascnc says:

  askum,,nak tnya sikit,,boleh x bagi tauberapa mahar bulu perindu,,,wasalam

  • admin says:

   Salam.

   Terima kasih di atas pertanyaan Tuan. Buat masa ini, saya belum bercadang untuk
   memaharkan Buluh Perindu ini. Ia baru diperolehi dan memerlukan ritual harian
   yang mungkin selesai pada bulan November ini.

   Hubungi saya selepas pada bulan November. Terima kasih.

 3. Fai says:

  Salam Tuan Admin..Maaf sikit saya ingin bertanya yer..Kalo saya nak sebatang jer bahagian batang buluh perindu tue berapa maharnya..Bertujuan untuk buat pelaris perniagaan sahaja..

  Fai
  017-2563234

 4. fahitah says:

  Tuan, berapa harga buluh perindu ini. Suami saya buat hal dengan perempuan lain. boleh kah ia jadi pemikat. Juga untuk pelaris perniagaan. bagaimana cara jika saya ingin membeli dan berapa harganya?

 5. rafael says:

  salam sy nk tnyer buluh perindu ader 2 jnis btul x/ satu jnis bile terkna air dia x bergerak. satu jnis terkna air dia bleh bergerak aper bezanyer..?

 6. shah says:

  saya ada beberapa pohon buluh perindu yang hidup segar dan amat memuaskan…..boleh hubngi sya di 019-9435330/0125165026

 7. bahari mat says:

  saya pernah diberi buloh perindu,saya tak pernah amalkan cara penggunaannya,cuma kemana saya pergi saya akan membawa didalam dompet saya,buloh yg saya dapat asalnya panjang ,mampat tetapi saya potong hanya seperti duit syiling 50 sen,warnanya cerah,jenis apakah buloh pperindu itu agaknya.

 8. dendoo says:

  macam mana nak dapatkan bulu perindu ini?

  Kalau satu brp rm??
  Kalau sepasang pula brpa rm?
  Kalau hanya satu ja ok ja ka?

  011-4050 1393

Leave a Reply