Salam Untuk Peminat Batu Mistik

By admin March 12th, 2012, under Admin

Bismillahhirrahmanirrahim.

Semoga Allah akan memberkati blog batu mistik yang memaparkan pelbagai khazanah alam mistik samada batu, kayu, permata atau apa sahaja yang bersifat mistik dengan yang sebahagian besarnya tidak terlintas difikiran kita sebagai manusia biasa ini terutama dari segi khasiat atau ‘keindahan’ atau ‘kelebihan’ barangan tersebut.                                                                                                                                                                                    

Ketahuilah wahai saudara pengunjung blog bahawa segala subjek yang dipaparkan melalui blog ini, tidak mempunyai sebarang kuasa atau kekuatan kecuali datangnya dari  Allah SWT semata-mata.    Oleh itu, sebelum tuan/puan meneruskan penerokaan ke blog ini, sukalah saya mengingatkan tuan/puan dan diri saya sendiri bahawa tiada daya upaya kita sebagai manusia atau juga sebarang makhluk lain KECUALI keupayaan dan kekuatan Allah SWT semata-mata.  Barang diingat bahawa seandainya kita tersalah iktikat terhadap batu atau kayu atau besi atau apa sahaja selain Allah SWT…. maka nerakalah tempat yang selayaknya untuk kita.                                                                                                        

Tiap-tiap makhluk yang Tuhan cipta di dunia ini, tuhan ciptakan sekali segala kegunaan atau kebaikan atau kemanafaatannya. Samada untuk kita sebagai manusi atau untuk makhluk lain selain manusia. Sebagai manusia biasa yang teramat lemah, kita boleh menggunakan makhluk-makhluk ini sebagai medium untuk mencapai matlamat tertentu seperti kesihatan, kebahgiaan, keselamatan dan sebagainya.                                                                                                                                

Dari Kajian ilmu sains, semua atom yang membentuk sebarang objek, sentiasa bergetar. Getaran partikel atau zarah halus ini menghasilkan gelombang yang mempunyai tenaga tertentu. Tenaga hasil getaran zarah ini adakalanya amat sesuai dengan gelombang yang dihasilkan oleh tubuh badan manusia.  Malahan sesetengah gelombang yang dihasilkan oleh banyak objek seperti batu, besi atau kristal boleh pula meneutralkan gelombang-gelombang yang kurang baik yang dihasilkan oleh tubuh manusia.                                                                                      

Jesturu itu, sebagai manusia, kita boleh menggunakan besi atau batu atau apa sahaja sebagai medium untuk memperolehi kesejahteraan diri kita.  Walaupun blog ini memamparkan koleksi barangan mistik, tetapi dari kajian sains,  telah memperakui bahawa apa yang dikatakan mistik itu boleh dibuktikan dengan kajian sains.  Alam ini memang penuh misteri. Adakalanya, alam misteri itu tidak misteri atau mistik lagi hasil kajian sains.  

Itulah kebesaran Illahi. Sesetengah kejadian atau fenomena alam boleh dirungkai dengan kajian sains. Manakala sesetengah daripanya, tidak berupaya manusia untuk memikirkannya.  Serahkanlah diri kita selalu kepada Allah SWT dan gunakanlah segala apa yang Allah turunkan ke bumi ini asalkan kita gunakan ke jalan kebaikkan.

CINCIN BESI 9PA – SOLDOUT

By admin January 8th, 2016, under Besi 9PA

IMG-20160108-WA0010 IMG-20160107-WA0006

Solid ring cmpuran besi 9pa
Besi meriam pecah
Besi puting parang patah
Besi puting pedang patah
Besi ceta
Besi misteri
Besi puting golok patah
Besi puting sabit patah
Besi sauh kapal
Besi puting badik patah

Salam peminat batu mistik dot com. Lama juga admin menyepi. Namun sepanjang masa admin sentiasa dihubungi oleh pelanggan dan peminat sehingga ada item yang admin tak sempat nak uploadkan. Aleh aleh dah soldout

Begitu juga item di atas. Setakat ni dah sold 3 butir.

NAMUN…boleh tempah lagi. Tapi makan masa sedikit.

Tentang khasiatnya… 1PA pun dah berkhasiat. Apa lagi 9PA…

Hubungi admin segera untuk tempahan 0194268989 melalui whatsapp atau sms juga wechat.

Gemugal Kursani

By admin December 20th, 2015, under Gemugal

photostudio_1450581449589

Salam. Dah lama admin menyepi. Sebab tiada barang baru untuk posting. Sesekali Tok Selampit (admin) posting…nak pastikan semua barangan tulen dan bukan sintetik.

Hari ini admin posting sebutir lagi barangan mistik iaitu fosil gemugal di salut kursani secara semula jadi.

Fosil gemugal memang banyak. Tapi nak cari yang ada unsur kursani perak atau emas..memang sukar. Namun tok ada beberapa butir. Pic di atas adalah yang paling cantik.

Jika tuan berhajat..cepat hubungi admin utk nilai tebusannya. Whatsapp atau sms 0194268989.

 

 

Daun Emas Maharaja Siam

By admin November 12th, 2015, under Daun Emas

IMG-20151112-WA0001 IMG-20151112-WA0002

Salam peminat batumistik dot com. Pada hari yang bertuah ini admin ingin paparkan item mistik yang pernah admin kongsikan kepada peminat barangan mistik satu ketika dahulu.

Lihat pic di atas. Itulah Daun Emas Maharaja Siam yang tidak terdapat di mana-mana di negara ini kecuali di Thailand dan pembekal admin.

Sebenarnya daun emas bertuah ini memang sukar untuk dibawa keluar dari Thailand atau Siam kerana ia adalah barangan kawalan iaitu hanya untuk kegunaan Maharaja Siam.

Namun begitu… dengan izin Allah, daun bertuah ini telah ada di Negara ini dan telah hidup subur.

IMG-20151002-WA0004

Sejenis pohon renek (menjalar) dan menompang pada pohon lain. Mempunyai kepelbagaian warna daun mengikut musim. Ada yang berwarna emas. Ada yang berwarna putih dan ada yang berwarna hijau. Bunganya harum bila disimpan di dalam bilik. Boleh di tanam di negara kita asalkan dijaga dengan betul.

IMG-20151112-WA0020

biji beneh

IMG-20151002-WA0005

anak daun emas

Dari segi kelebihannya…inilah mistik yang hendak saya ceritakan. Menurut hikayatnya…daun ini hidup subur di sebuah bukit di satu daerah di Thailand. Maharaja atau kerabat di Raja Siam akan mengambil daun ini dari bukit tersebut. Beberapa batang di tanam di sekitar istana.

Adalah dipercayai daun, bunga dan semua bahagian pokok bertuah ini akan membawa keuntungan dan kerezkian bagi siapa sahaja yang menyimpannya. Sebab itu orang biasa di Siam tidak akan akan dibenarkan menyimpan daun atau bahagian-bahagian pokok ini.

Peniaga Cina memang mencari daun ini. Namun peniaga Melayu masih tidak tahu akan rahsia Daun Emas Maharaja Siam ini…

Kami telah framekan daun, bunga dan bahagian pokok ini agar jadi lebih menarik sebagaimana mistiknya yang amat menarik…

IMG-20151112-WA0005

IMG-20151002-WA0002

IMG-20151112-WA0008

IMG-20151112-WA0009

IMG-20151112-WA0010

IMG-20151112-WA0012

IMG-20151112-WA0011

Tuan/puan boleh dapatkan daunnya sahaja atau daun yang telah diframekan, biji beneh atau anak pokoknya.  Saya juga boleh sediakan kan daun dengan kuantiti banyak sehingga 1000 pcs.

IMG-20151112-WA0004

Hubungi saya. Rezki itu datang dari Allah SWT. Allah juga telah menyediakan jalan atau lorong bagaimana kita mendapatkan rezki itu. Gunakanlah jalanya, ikutilah lorongnya. Insya Allah kita akan memperolehi keberuntangan dan keberhasilan. Dan Tawakallah kepada Allah SWT…

Mesej/whatsapp 0194268989

Teras Ular Cintamani

By admin October 26th, 2015, under Teras ular cintamani

photostudio_1445855511583

Salam peminat batu mistik dot com.

Pada petang 13 muharam ini saya kongsikan satu lagi item mistik yang selalu dicari oleh peminat dari serata negara malahan di seluruh nusantara ini.

Seperti yang tuan lihat pic di atas…itulah teras ular cinta mani. Ianya bukan fosil tetapi teras kayu. Namun ia seakan fosil bersaiz 10 sen.

Dari segi khasiatnya…sama seperti fosil ular cinta mani… mempunyai aura pengasih dan penarik rezki. Seperti mana ular cinta mani ia itu makhluk mistik yang amat disayangi oleh segala makhluk lain.

Hubungi admin melalui whatsapp 0194268989 untuk mengetahui nilai maharnya sebelum items ini “soldout”

Minyak Mani Gajah Dipasak Bulu Perindu

By admin October 20th, 2015, under Uncategorized

14449984094691

Salam. Dah banyak kali admin poskan items ini. Namun ini adalah versi terbaru. Ditambah baik dengan pasakan bulu perindu. Tengok apa kata pelanggan admin ini:

  1. 2015-10-16 20.35.07 Read the rest of this entry »

Mani gajah jalor

By admin September 21st, 2015, under Mani Gajah

 

14428298622591

Screenshot_2015-09-21-17-23-43

2015-09-21 18.07.17

2015-09-21 18.08.00

Salam peminat batu mistik. Admin dah banyak kali posting fosil mani gajah. Kali ini fosil mani gajah jalor. Khasiatnya baca sahaja. Harian Sinar pun dah keluar artikel pada 14 September yang lepas.

Segeralah hubungi admin 0194268989

Delima Puteh

By admin September 20th, 2015, under Delima puteh

14427560973331

Salam peminat batumistik dot com. Pada malam isnin ini admin kongsikan suatu lagi item anugerah Illahi yang sentiasa dicari dan diburu oleh pemibatnya.

Item kali ini adalah sebutir delima puteh yang amat jarang dan sukar diperolehi. Selalunya delima berwarna merah tapi kali ini berwarna puteh jerneh.

Ianya adalah permata tarikan alam ghaib. Bersaiz (diameter: 9mm) amat sesuai dijadikan permata cincin sang puteri atau jelitawan.

Dari segi kelebihannya…permata ini bukan jenis kebal umum, darurat atau sebagainya. Ianya hanya semata-mata boleh meningkatkan aura keayuan dan keterampilan seorang wanita.

Boleh diikat dengan emas atau perak mengikut citarasa bakal empunya atau pemiliknya kelak. Boleh dijadikan permata cincin perkahwinan atau pertunangan. Atau dijadikan hadiah sang suami sempena hari lahir si isteri atau hadiah dari seorang kekasih. Percayalah…bakal penerimanya akan bertambah sayang dan kasih kepada tuan. Telah siap dizikirkan dengan ayat ayat Al-Quran untuk pengikat dan penambat kasih.

Hubungi admin dengan segera jika tuan/puan berminat. 019-4268989 melalui sms atau aplikasi whatsapp.

 

Permata geliga gemunggal hitam

By admin September 9th, 2015, under Fosil gemunggal hitam

2015-09-08 10.36.52-picsay

Salam. Item kedua yang ingin admin kongsikan hari ini adalah gemugal juga. Namun…gemugal yang ingin admin kongsikan ini adalah fosil geliga gemunggal yang berwarna hitam. Ini merupakan fosil teras gemunggal yang paling sukar untuk diperolehi. Dlm sebatang fosil gemunggal…hanya sedikit benar yang berwarna hitam.

Dari segi khasiatnya…sama seperti fosil gemunggal sebelum ini.

Admin (man tok selampit) hanya ada 3 butir. Siapa cepat…dia dapat. Segera hubungi admin. 0194268989

 

Cincin Fosil Geliga Gemunggal

By admin September 9th, 2015, under Gemugal

2015-09-11 08.41.31 2015-09-11 08.40.58 2015-09-08 17.18.29 IMG-20150908-WA0005

Salam peminat batumistik dot com. Agak lama juga admin tidak pos item baru. Hari ini admin poskan item yang baru siap. Permatanya admin dah poskan pada posting sebelum ini.

Cincin perak 925 ikatan ayam serama gigi mahkota bersaiz 16 (boleh ubah saiz).

Seperti yang admin maklumkan sebelum ini…permata geliga gemunggal ini kebal kulit dengan cucuk jarum. Bukan semua permata ini kebal kulit walau dari bungkah yang sama. Hanya rezki pada permata ini.

Untuk dimaharkan. Contact admin 0194268989 melalui sms atau whatsapp sebelum tuan terlambat.

Cincin Fosil Tulang Duyung

By admin August 27th, 2015, under fosil tulang duyung

2015-08-23 18.07.47 2015-08-23 18.08.47 2015-08-23 18.09.33

Salam peminat batu mistik dot com. Pagi jumaat ni admin nak kongsi untuk kali berapa..admin pun tidak pasti item mistik fosil tulang duyung. Admin dah ikat dengan cincin perak 925 saiz 16 (Boleh ubah saiz)

Seperti yang tuan/puan maklum, antara keindahan fosil tulang duyung ialah

  1. Pelaris sebarang jenis perniagaan
  2. Pemancing penarik rezeki di sungai, tasik dan laut
  3. Pengasih
  4. Penguat aura diri
  5. Anti sihir dan seumpamanya

Namun, keindahan sesuatu item mistik itu hanya datang dari keindahan luar biasa Allah SWT. Dialah yang menganugerahkan kelebihan itu kepada makhluk atau barangan apa sahaja yang dikehendakiNya. Tiada daya upaya makhluk selain dari keupayaan Allah SWT. Oleh itu..kita hanya menggunakan keupayaan Allah SWT yang dianugerahkan kepada sesuatu itu…

Untuk dimaharkan. Hubungi admin  019-4268989 melalui aplikasi sms atau whatsapp.